Het Don KosakenChor Russland

In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het zeskoppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. Dit ensembek bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale Russische avond waarin de Ziel van Rusland sterk naar voren komt.  Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland. Inmiddels is het Don KosakenChor Russland een graag geziene gast op de internationale concertpodia.

 


Over het Don KosakenChor Russland

Het Don KosakenChor Russland werd in 1992 opgericht, nadat toenmalig president Jeltsin toestemming had gegeven om de Kozakken de status van keurkorps te verlenen. In 1999 vierde het koor zijn eerste lustrum en werd het de status ‘Legerkoor van het grote Donleger’ toegekend. Het koor had ook twee maal de eervolle uitnodiging om een concert te verzorgen in het Witte huis te Moskou voor de Duma en Administratie van de Russische President. Deze concerten zorgden voor een spectaculaire doorbraak in Europa met veelal uitverkochte zalen. Vele Europese televisiezenders deden verslag van dit bijzondere optreden, waaronder NOS-Journaal, RTL-Deutschland en RTL-Nederland. Inmiddels heeft het koor 19 cd-opnamen gemaakt op diverse internationale labels zoals, Koch-International; Universal Classics; Christophorus en Deutsche Grammophon. Recentelijk werd de CD 'A Cossack Serenade' uitgebracht door het Oostenrijkse platenlabel VSM.

 

 

Recentelijk op Radio en TV

Don KosakenChor Russland & Evgeny Polikanin, Baritone, Dirigent Marcel N. Verhoeff, performing at the Concertgebouw in Amsterdam

Op Oudejaarsavond 2017 werd door de AVROTROS op NPO2 – prime-time – een televisieregistratie uitgezonden vanuit de Grote Zaal in het Concertgebouw te Amsterdam. U kunt dat hier terugzien.

Vanwege het grote succes werd de Oudejaarsavond special in 2019 twee keer uitgezonden op:zaterdag 14 december 2019 om én op zaterdag 21 december  door de AVROTROS op NPO2.

Op 15 december 2019 trad het koor live op in het programma Spiegelzaal vanuit het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. 

BBC 3 zond een gedeelte van de Russische Vespers (CD Christmas in Russia) uit op 6 januari 2020, de dag waarop in Rusland het Kerstfeest wordt gevierd.

 

Unieke nieuwe live-registratie te verkrijgen - 'A Cossack Serenade'

A Cossack Serenade, Don CossackChoir of Russia

Met het programma ‘A Russian Serenade’ toerde het Don KosakenChor Russland in 2016 en 2017 langs Europese podia. Overal reageert het publiek enthousiast op deze spetterende uitvoering. Een van de voorstellingen is opgenomen en recentelijk op CD internationaal uitgebracht door het Oostenrijkse platenlabel VSM. Voor slechts €20 (excl. €2 verzendkosten) kunt u een exemplaar van deze bijzondere opname bemachtigen.

Meer informatie en bestellen