Het Don KosakenChor Russland

Helaas, door de Corona situatie zal er geen tournee plaatsvinden dit jaar. Omdat wij toch onze fans en bezoekers van alle concerten willen laten weten dat wij ze missen en waarderen, hebben wij een muzikale Advent kalender samengesteld. Vanaf heden tot en met  25 december plaatsen wij iedere dag een boodschap met kerstgroet van een van onze kozakken of musicus hier op onze Facebooksite. Als eerst vandaag, natuurlijk onze chef- dirigent Marcel  N. Verhoeff en.... wie morgen voor u een mooie boodschap heeft is een verrassing...  Wij zijn er graag - elke dag voor u om culturen met elkaar verbinden vanuit Liefde en Harmonie. Het hele team van het Don KosakenChor Russland en het Instrumentaal Ensemble 'Philharmonia' wenst u een bijzonder mooie dag en graag tot morgen.


In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het zeskoppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. Dit ensembek bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale Russische avond waarin de Ziel van Rusland sterk naar voren komt.  Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland. Inmiddels is het Don KosakenChor Russland een graag geziene gast op de internationale concertpodia.

 


Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou); Witte Huis (Moskou);  Het Koninklijk Concertgebouw (Amsterdam); Palais de la musique et des congrès (Strassbourg); Liederhalle (Stuttgart); Musikhalle  & St. Michaeliskirche (Hamburg); Die Glocke (Bremen); Philharmonie Am Gasteig (München) en in Aspendos Arena (Antalya).

De tournee “The Soul of Russia” vond plaats tussen 27 november tot en met 24 december 2019 in Nederland, België en Duitsland in vele theaters en op andere bijzondere locaties.